Bekijk zeker eens onze Facebook pagina!

Label Jeugdvriendelijke Tennisclub

Label Jeugdvriendelijke Tennisclub

 T.C. TOBIAS behaalde het label ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub 2021'!                              81

Lees meer

 

TC Tobias neemt al jaren met verschillende ploegen deel aan de gewestelijke interclub en jeugdinterclub.

Voor sommigen is dit reeds een jaarlijkse traditie, voor anderen is dit nieuw, daarom een woordje uitleg.

Deze competitie, zowel voor volwassenen als voor de jeugd, wordt ingericht door TennisVlaanderen en loopt van half april tot eind mei.

Dit geeft jullie de kans om eens tegen een andere club te spelen en na de matchen gezellig te verbroederen en na te praten bij een gezellige maaltijd. Er worden steeds enkele matchen thuis en op verplaatsing gespeeld.

Er wordt in verschillende afdelingen en categorieën gespeeld (volgens de officiële enkel-klassementen). Voor een volledig overzicht hiervan kan je terecht op de site van TennisVlaanderen.

De volwassenen spelen op zaterdag of zondag , de jeugd speelt op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.

De eindronde met de beste ploegen uit de poules volgt de weken volgend op de gewestelijke rondes.

Inschrijvingen voor de interclub moeten binnen zijn vóór 15 januari 2020. Gelieve bij inschrijving te vermelden of je "vast" (dus elke week) kan spelen of als "reserve" wil inschrijven en eventueel de ploeg of reeks waarin je wil meedoen. Dit zal helpen bij de samenstelling van de ploegen.

Wie interclub wenst te spelen: hou er rekening mee dat de inschrijvingen voor de interclub afgesloten worden op 01 februari en dat alleen diegenen die hun lidgeld ook effectief betaald hebben op de lijsten kunnen vermeld worden.

Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt, kan je contact nemen met onze interclubverantwoordelijke Karin Steyaert (info.tctobias@gmail.com).     

Voor de volledige wedstrijdkalender kunt u terecht op www.tennisvlaanderen.be.

 

 

Affiche najaarsinterclub

Na een eerste geslaagde editie in 2018 (624 ploegen!) biedt Tennis Vlaanderen opnieuw de najaarsinterclub aan!

Wat?

 • 1 ploeg = 4 spelers (2 mannen en 2 vrouwen, max. 4 mannen en 4 vrouwen op het formulier ploegensamenstelling)
 • Per ontmoeting worden 4 dubbels gespeeld: 1 DH, 1 DD en 2 DG
 • Poules van max. 5 ploegen (4 ontmoetingen), regionaal samengesteld
 • Er wordt geen eindronde gespeeld. Er wordt wel een systeem uitgewerkt waarmee je ploeg, naargelang de plaats in de ranking, kans kan maken op mooie prijzen. Daarover binnenkort meer.

Wanneer?

 • Elke zondag vanaf eind augustus tot september (25/08, 1/09, 8/09, 15/09 en 22/09)
 • Nieuw! Om tegemoet te komen aan de vraag van spelers en clubs, bieden we voortaan 2 mogelijke speelmomenten aan:
  • zondagvoormiddag (start: 9u30)
  • zondagnamiddag (start: 14u00
  • Dit zijn 2 aparte competities. Je kiest zelf voor welk speelmoment/competitie je een ploeg inschrijft.

Voor wie?

 • 25+, dames en heren (geboren 1994 en vroeger)
 • 7 afdelingen (som van de punten van de 4 spelers, punten volgens dubbelklassement)

Reeksen

Min. en max. aantal punten per ploeg

Afdeling 5

41 - 80 ptn (max. 45 punten/dubbelploeg)

Afdeling 6

13 - 40 ptn (max. 25 punten/dubbelploeg)

Afdeling 7

max. 12 ptn, enkel voor spelers met klassement 3 punten (Nieuw!)

Enkele praktische richtlijnen!

 • 1 ploeg bestaat uit 4 spelers (2 mannen en 2 vrouwen). Er mogen tot 8 spelers op de ploegensamenstelling worden toegevoegd (max. 2 extra mannen en/of 2 extra vrouwen).
 • Naast een max. puntentotaal per ploeg, is er ook een max. puntentotaal per dubbelteam: zie 2de kolom in tabel hierboven
 • Elke ontmoeting bestaat uit 4 wedstrijden, waarbij de volgorde van belang is: eerst 1x dubbel heren en 1x dubbel dames, daarna 2x dubbel gemengd. Elke speler mag per ontmoeting max. 2 dubbelwedstrijden spelen waarvan max. 1 dubbel gemengd
 • Het aantal punten van de 1ste gemengde dubbel moet hoger of gelijk zijn aan het aantal punten van de 2de gemengde dubbel
 • De officiële speeldag is zondag. Ontmoetingen mogen vooruitgeschoven worden of achteruit tot de daaropvolgende zaterdag in akkoord met beide partijen
 • Er kunnen onbeperkt spelers worden toegevoegd aan de spelerslijst.
 • Het is toegelaten om op eenzelfde speeldag aan meerdere ontmoetingen deel te nemen (OPGELET: dit kan enkel in combinatie met een ontmoeting met najaarsinterclub!) Bv. deelnemen aan een vooruitgeschoven ontmoeting van de najaarsinterclub en deelname aan de intergewestelijke eindronde op zondag of deelname aan de najaarsinterclub met een ploeg in de voormiddag en de namiddag is dus mogelijk. Deelname aan 2 ontmoetingen van intergewestelijke eindronde op eenzelfde speeldag is niet toegelaten.
 • Uit bevraging van spelers en clubs blijkt dat het samen eten na de ontmoeting zeer geapprecieerd wordt. We laten de clubs vrij in hun keuze maar we willen wel dat de thuisclub minstens 72 uur vooraf de bezoekers uitnodigt en daarbij duidelijk vermeldt of er al dan niet een maaltijd wordt aangeboden (en tegen welke prijs).

 

Ook tijdens de winter ligt onze interclubwerking niet stil: dan nemen we deel aan de winterinterclub (voor volwassenen) op zaterdagavond. Meestal zijn er 5 of 6 ontmoetingen (éénmaal per maand) en is er ook een afsluitingstornooi waarbij spelers van alle clubs tesamen matchen spelen.

Dit jaar nemen dezelfde ploegen deel: Lovendegem, Ludoviek Knesselare, TC Eleven, TC Nobel, Zomergem en Centercourt Ruiselede.

Dit zijn de data waarop TC Tobias speelt:

06 okt 18 Tobias Nobel
03 nov 18 Eleven Tobias
08 dec 18 Tobias Ruiselede
19 jan 19 Tobias Lovendegem
09 feb 19 Ludoviek Tobias
09 mrt 19 Zomergem Tobias
23 mrt 16 afsl. tornooi alle 7 clubs

Er wordt gespeeld in twee shifts van 1u40min op 3 terreinen vanaf 19uur. Per shift wordt er een dubbel dames, dubbel heren en dubbel gemengd gespeeld.

De ploegverantwoordelijken zijn Karin Steyaert (dames) en Kristof Callier (heren).

Wil je eens meespelen? Stuur dan een mailtje naar  karin.infocomputers@gmail.com of kristof.callier24@gmail.com met de data waarop je beschikbaar bent.

 

Veel speelplezier!